ATLETIKA: Župní přebor = 12 medailí

19.05.2011 14:14

Sobotní ráno 7. května přivítalo na jaroměřském atletickém stadionu na 250 atletů, kteří bojovali o titul župního přeborníka v atletickém čtyřboji. Tento nezvyklý nápor závodníků zvládl jaroměřský stadion i pořadatelé z oddílu atletiky TJ Sokol Jaroměř na výbornou. Poprvé
v novodobé historii stadionu mohly být otestovány všechny atletické sektory, včetně koulařského. Výjimku tvoří pouze sektor pro hod diskem a kladivem, který doposud díky chybějící ochranné kleci na svou premiéru teprve čeká.

Po časově velmi náročném čtyřboji se závodníci v odpoledních hodinách konečně dočkali vyhlášení výsledků. Dobrou zprávou pro jaroměřskou atletiku je, že ze 16 vyhlašovaných kategorií se na stupních vítězů 8 x objevili domácí závodníci. Zlatou medaili župního přeborníka si domů odnesli Matouš Hovorka, Alžběta Pourová, Vojtěch Petiška, Petr Sychra, Dominik Mojžíš, Jan Hřivna, Anna Freislebenová a Jiří Pour. Zlatou sbírku pak doplnily stříbrné medaile Natálie Hypešové a Zuzky Baškové a bronzové medaile Jakuba Sobotky a Dominiky Rudolfské.

Touto cestou děkujeme za finanční podporu zejména Královéhradeckému kraji, městu Jaroměř a Župě Podkrkonošské - Jiráskově. Celý závod proběhl za krásného slunečného počasí a bez zranění. Doufejme, že tento status si jaroměřský stadion udrží i při dalších atletických soutěžích, které jej letos čekají. Nejvýznamnější z nich bude pravděpodobně přebor České obce sokolské v atletice 20. srpna 2011. Držme palce jaroměřským atletům, ať se v tvrdé celorepublikové konkurenci neztratí.

Hana Hřivnová

 

 

 

 

1) Nástup a zahájení župního přeboru

 

2) Matouš Hovorka, přeborník v kategorii žactva, ročník 2004

 

 

Zpět