Výrazná stopa jaroměřských florbalistek ve Vídni

03.09.2013 11:24

V první polovině srpna se, již potřetí, vypravily jaroměřské florbalistky na letní zahraniční turnaj. Po návštěvě Lotyšska a Slovinska se tentokrát vypravily k našim jižním sousedům – do Rakouska, přesněji do Vídně na první ročník Vienna Floorball Open.
Na tomto turnaji startovalo dalších 5 družstev, a tak byly vytvořeny dvě základní skupiny po 3 týmech. Naše hráčky dostaly do skupiny švédský tým Ojojoj Uppsala a Slovinky z FbK Olimpija Ljubljana. Druhou skupinu tvořily švýcarky – UHC Weesen, polky z UKS Grodek a domácí, tedy rakouský tým, Wiener Floorball Verein.
Ve svém úvodním turnajovém utkání holky ukázaly, že se mohou měřit i s hráčkami takové florbalové velmoci, jako je Švédsko. I když proti nim nastoupily v menším počtu, ukazovaly své herní kvality. O to větším úspěchem a možná i překvapením pro hráčky samotné bylo, když na tabuli po konci utkání svítil stav 5:3 pro Jaroměř. Nutno říct, že holky předvedly pěknou hru a chvílemi se dokázaly svou kombinací seveřankám vyrovnat. Ve druhém zápase skupiny porazily, po vcelku jednoznačném průběhu, Slovinky 3:0. S tímto týmem se jaroměřský tým nesetkal poprvé, a tak holky před zápasem trochu tušily, co od soupeřek očekávat. Nic nepodcenily a vítězstvím si zajistily přímý postup do semifinále a vyhnuly se tak čtvrtfinálovému vyřazování.

V semifinále se proti našim hráčkám postavil tým ze sousední země – polský USK Grodek. Tento tým dlouho nepustil holky do šancí a sám několikrát ohrozil jejich branku. Nakonec však po velmi napínavém boji a závěru, kdy Polky tlačily a dostávaly Jaroměř pod tlak, jaroměřské bojovnice vyhrály 2:0 a postoupily tak do finálového klání. Ve finále se nakonec jaroměřské hráčky postavily, v tu chvíli již proti „starým“ známým, Švédkám. I v tomto zápase, stejně jako ve skupině, holky vedly. Tentokrát však nedokázaly náskok udržet ani navýšit a po několika neproměněných šancích přišel trest v podobě celkem tří branek švédských hráček, a to i přes výborný výkon jaroměřské golmanky. Jaroměř tak podlehla Uppsale 1:3 a musela se tak smířit „pouze“ s celkovým 2. místem. I tak je to pro naše florbalistky zatím největší úspěch, na který, jak i ony samy doufají, navážou v příštích letech, i když pravděpodobně opět na jiném turnaji.
Konečné pořadí: 1. Ojojoj Uppsala (SWE), 2. TJ Sokol Jaroměř, 3. UHS Weesen (SUI). 4. UKS Grodek (POL), 5. Wiener Floorball Verein (AUT), 6. FbK Olimpija Ljubljana (SLO)

Zpět